Binnen je technische dienst heb je te maken met verschillende interne- en externe factoren. Kennis van je organisatie wil je borgen door onderwerpen als gemaakte uren, kosten, storingen en welk correctief / preventief onderhoud uitgevoerd is te registreren. En op basis van onderhoudshistorie een verbeterslag te maken. Of je nu een groot bedrijf hebt, waarvan het onderhoudsbeheersysteem ingevuld moet worden, of een klein bedrijf waarbij het complete onderhoudsbeheersysteem nog geselecteerd of opgezet moet worden: het is geen makkelijke klus. Ivy Global staat klaar om je te helpen met jouw onderhoudsbeheersysteem (OBS).

Openstaande backlog?

Bij het werken met een onderhoudsbeheersysteem, pak je eerst de assetstructuur aan. Is die op orde, dan kan het opstellen van je periodieke onderhoudsplannen een volgende stap zijn. Hieronder vallen bijvoorbeeld de taakinstructies. Deze stellen we samen op, door data op te halen bij de betreffende monteurs en leveranciersdocumentatie. Daarnaast hebben we veel ervaring met het inventariseren van spareparts en kunnen we op basis van het onderhoudsbeheersysteem risicoanalyses, zoals FMECA’s, uitvoeren. Hiermee kun je een flinke verbeterslag maken. Ook het inventariseren van de backlog is een vervolgstap: welke jobs die eigenlijk al gedaan hadden moeten zijn, staan nog open? Vaak mag er maar een klein percentage werkorders over tijd zijn, dit heeft invloed op je KPI’s. Zoals je kunt lezen, kunnen we een hoop werkzaamheden uitvoeren op basis van een OBS.

Wanneer je OBS nieuw is of niet as-built

  • Inrichten assetstructuur
  • Vertalen assetstructuur naar uploadsheets voor je OBS
  • Verwerken periodieke onderhoudsplannen
  • Inventariseren spareparts

Wanneer je OBS helemaal up to date is

  • Uitvoeren van een FMECA
  • Inventariseren backlog

En ook daarna komt ook echt de kracht van Ivy aan bod. Onze studenten kunnen slim met de verzamelde data omgaan en weten hoe ze die moeten vergelijken met het systeem. Met slimmigheidjes kunnen ze daar tools voor ontwikkelen in programma’s als Excel. Daar vanuit kunnen er dan bijvoorbeeld uploadsheets gemaakt worden, zodat alles gestructureerd in het systeem terechtkomt. Of inzicht in de fit en gap tussen systeem en werkelijkheid geven.

Wat levert het op?

Als je goed vanuit je OBS kan werken, leidt dat tot efficiëntere werkprocessen. Het geeft je de ruimte om te plannen, keuzes te maken over wat je wel en niet preventief onderhoudt en in te schatten wat de risico’s daarvan zijn. Je kan het uiterste halen uit je machines. En door goed preventief onderhoud voorkom je dat je fabriek ongewenst stil komt te liggen. Het zorgt er bovendien voor dat je de gemaakte strategie kan omzetten tot operationele acties. Je kan bijvoorbeeld budgetten koppelen aan afdelingen en daar concrete doelstellingen aan verbinden. Daarnaast helpt het ook met het besparen op materiaalkosten, een afname van het aantal reserveonderdelen en verhoogt het de productiviteit van de onderhoudsorganisatie.

Soorten onderhoudsbeheersystemen

Er bestaan een verschillende soorten onderhoudsbeheersystemen. Wat voor bedrijf je ook hebt, hoe groot of klein het ook is, er is altijd wel een passend OBS Wij helpen je met onze kennis van en ervaring met verschillende systemen graag verder. Bijvoorbeeld met onderstaande merken:

Waarom je voor een goed OBS bij ons moet zijn

Dankzij goede scripts verminderen we het werk met 60% tot 70%
Houd budget over door het handmatige werk aan studenten over te laten
We kennen de systemen en weten wat werkt

Neem contact met ons op

Laat ons bij jouw bedrijf het onderhoudsbeheersysteem inrichten. Heb je interesse of zit je met een andere vraag over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van onderhoudsbeheersystemen? Neem dan contact met ons op. Ook voor vragen over andere diensten kun je altijd bij ons terecht.

Stuur Erik een berichtje

Vragen? Stel ze!

Wij bijten niet

Vragen over een vacature, project, Ivy Global of onze legendarische borrels? Erik kan je verder helpen.

Erik de Jong achter een laptop
Erik de Jong
Externe Zaken