Ongeplande (ver)storingen voorkomen. Veiligheid kritische componenten bepalen. En als maintenance manager wil je de kosten voor onderhoud kunnen uitleggen, zodat je op basis hiervan de juiste beslissingen kunt nemen. Het inzicht in de relatie tussen kosten, risico’s en performance is hierbij belangrijk!

Beheer en onderhoud is inherent verbonden aan een installatie. Om te bepalen waarom en wanneer je onderhoud moet plegen, is het goed om een risicoanalyse uit te voeren. Bij Ivy Global gebruiken we daar de bekende technieken Failure Mode and Effects Analysis (FMEA) en Failure Mode Effect & Criticality Analysis (FMECA) voor. Met FMECA bepaal je wat je meest kritische assets zijn en hoe vaak zij onderhoud nodig hebben. Daarmee is het een uitbreiding van de FMEA.

FMECA  aanpak
Ivy aanpak voor FMECA

Waarom een FMEA / FMECA uitvoeren?

Stop met brandjes blussen. Start met preventief onderhoud
Leg de kennis en ervaring van je medewerkers vast
Werk samen met meerdere afdelingen aan het onderhoudsconcept

Onze eigen FMECA-tool

Maakt het werk gemakkelijk

Nodig ons uit voor een FMECA, en onze projectmanager en student vormen samen met jullie het ideale team. Bij de projectmanager zit veel ervaring. Deze kijkt naar de manier waarop jullie de analyse willen aanpakken en zet daarvoor aan de hand van de bedrijfsdoelstellingen de grote lijnen uit. De uitvoering van de analyse zal vervolgens door onze student, in afstemming met kennisdragers binnen jouw organisatie, gedaan worden. Daar zit het grote financiële voordeel in. Want zeker als je een FMECA van een gehele plant doet, zit daar veel arbeidsintensief werk in, waarbij vaak dezelfde stappen worden doorlopen. Dat is iets wat een student uitstekend kan oppakken.

Bovendien leidt de frisse blik van studenten tot slimme oplossingen, nieuwe ideeën en tools. Het meest aansprekende voorbeeld daarvan is de door één van onze studenten ontwikkelde FMECA-tool, die gratis op onze site is te downloaden. Deze is heel praktisch en makkelijk in het gebruik. De FMECA-tool is nu voor algemeen gebruik ingericht, maar kan aangepast worden naar jouw wensen. De tool is heel dynamisch opgezet. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om één bedrijfsdoel met een matrix van 1 bij 1 erin mee te nemen, maar ook een matrix van 6 bij 6 met ruimte voor zes verschillende bedrijfsdoelen.

Waarom je voor een FMEA / FMECA-analyse bij ons moet zijn

Onze FMECA-tool maakt het werk gemakkelijk
De ideale combinatie van ervaren expertise en jeugdige capaciteit
Onze ervaren projectmanagers voeren al 20 jaar FMEA- / FMECA-analyses uit

Wat levert een FMEA- / FMECA-analyse op?

Het grote voordeel van een FMEA- / FMECA-analyse is dat je een heleboel ervaring en kennis over de installatie vastlegt. Dit hoef je daarom in de toekomst niet steeds opnieuw te doen. Met die kennis krijg je inzicht in het faalgedrag van je assets en de risico’s ervan. Dit geeft jou de mogelijkheid om focus aan te brengen in het onderhoud of bij storingen. Daarnaast zijn al je onderhoudsacties op eenzelfde manier onderbouwd. Ook kan je bepaalde voorzorgsmaatregelen gaan treffen, door bijvoorbeeld een analyse te houden om te zien of er voldoende reserveonderdelen aanwezig zijn van de kritische componenten.

Neem contact met ons op

Laat ons bij jouw bedrijf op gestructureerde wijze een FMEA/FMECA uitvoeren. Heb je interesse of zit je met een andere vraag over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van FMEA/FMECA? Neem dan contact met ons op. Ook voor vragen over andere diensten kun je altijd bij ons terecht.

Stuur Erik een berichtje

Vragen? Stel ze!

Wij bijten niet

Vragen over een vacature, project, Ivy Global of onze legendarische borrels? Erik kan je verder helpen.

Erik de Jong achter een laptop
Erik de Jong
Externe Zaken