Maximo is één van de veelgebruikte onderhoudsbeheerssystemen (obs) door klanten van Ivy Global. Ivy Global kan je op verschillende manieren helpen met het programma.

Maximo als basis

Een obs als Maximo geldt als de basis van je organisatie. Je moet er altijd op terug kunnen vallen. Het heeft met bijna alles binnen je fabriek te maken. Van je assetstructuur tot je onderhoudsplannen tot het opstellen van werkorders. Het is daarom van belang dat alle assets in jouw bedrijf op een georganiseerde wijze in het systeem staan. En dat de data in het systeem overeenkomen met de werkelijkheid. Maximo is een goed systeem om dat in te verwerken. Het is een groot en bewerkbaar obs, dat enorm veel kan. Vanwege die vele functionaliteiten is het belangrijk dat alle data met betrekking tot het onderhoud goed worden weggezet. Dat is een taak waar de studenten van Ivy Global bij uitstek voor gekwalificeerd zijn.

Zo kunnen de Ivy’ers uitstekend helpen met het vullen van Maximo met data. Het is cruciaal dat dit goed gebeurt. Want die data vormen de basis van je obs. Oftewel, de basis van de basis. Dankzij hun brede kennis van programma’s als Excel, zijn de Ivy’ers in staat gebleken om handige tooltjes te ontwikkelen. Deze slimmigheidjes helpen dan bijvoorbeeld met het maken van uploadsheets, zodat alle data op gestructureerde wijze in het systeem terechtkomen. Behalve dat door dit soort tooltjes de kans op fouten afneemt, werkt dit ook snel en efficiënt.

Ook als de al aanwezige data in Maximo gecontroleerd moeten worden, staan wij voor je klaar. Dat betekent dat we je installaties afgaan om te kijken of de tekeningen in het systeem overeenkomen met de werkelijkheid. Onze studenten worden daar goed voor klaargestoomd, want werken op een plant is vaak nieuw voor ze. Onze ervaren projectmanagers bereiden ze goed voor. Daardoor gaan ze op een veilige manier aan het werk en weten ze waar ze op moeten letten. Die mix van ervaring en frisse blikken zorgen voor de juiste ingrediënten om Maximo goed in te richten.

Wat levert het op?

Als Maximo goed is ingericht, leidt dat onder andere tot:

  • Efficiëntere werkprocessen
  • Het beste uit je machines halen, zonder deze stil komen te liggen
  • Het omzetten van je strategie naar operationele acties
  • Besparing op materiaalkosten
  • Een productievere onderhoudsorganisatie

Neem contact met ons op

Werk je met Maximo of heb je interesse om met dat programma te gaan werken hulp nodig? Vraag ons hoe wij je kunnen helpen met Maximo en neem contact met ons op. Ook voor vragen over andere diensten kun je altijd bij ons terecht.

Vragen? Wij zijn er voor je

Vragen over een vacature, project, Ivy Global of een van onze diensten? Erik kan je verder helpen.

Erik de Jong achter een laptop
Erik de Jong
Externe Zaken