Hoe zorg je als assetmanager ervoor dat iedereen gemakkelijk inzicht heeft in hét overzicht van je assets? Dat je bij een audit goed voorbereid bent op vragen van de inspecteur over je assets? Dat je informatie kwalitatief goed en up-to-date is zodat je kan aantonen dat je aan de huidige wet- en regelgeving voldoet, compliant bent? En iedereen binnen je bedrijf de juiste asset kan vinden.

In de technische industrie volgen projecten elkaar vaak snel op. Het is daarom een uitdaging om de data van je assets accuraat te houden. Ivy Global staat klaar om jouw bedrijf te helpen met het op orde krijgen van de gehele afdeling-, procesfunctie- en installatiestructuren. Dit met als doel om informatie op het juiste niveau te borgen, en voor elke collega makkelijk te vinden is.

Basis voor de assetstructuur leggen

Je assetstructuur is dé basis van je fabriek, terminal of plant. Daarom gaan wij met jou om de tafel zitten om je eisen en wensen te bespreken. Wij kijken samen met jou hoe je je assetstructuur wil hebben. Daarin staat het vinden van een bij het bedrijf passende opbouw van de assetstructuur centraal. De industrie standaarden zijn bij ons bekend! Tijdens het project bespreken we de verschillende scenario’s, zoals wat er moet gebeuren als een asset onder twee verschillende bedrijfsprocessen valt. We richten de assetstructuur altijd zo in dat bijbehorende data en documentatie netjes geborgd kan worden. Bovendien zorgen we ervoor dat iedereen binnen het bedrijf ermee kan werken en dat het logisch herkenbaar is.

Mogelijke problemen

  • Registratie op deelsystemen
  • Oplevering met afwijkende structuur van contractor
  • Verschillende afdelingen met andere structuren

Verwerken wij tot een

  • Up-to-date assetstructuur
  • Gemeenschappelijke structuur binnen het hele bedrijf

Vertalen we door naar

Als uitgangspunt gebruiken we de beschikbare P&ID’s. Mochten deze niet up-to-date zijn dan doen we dat eerst voor je. Vaak komen we tegen dat assets in het verleden op het niveau van deelsystemen werden geregistreerd, terwijl het handiger is om de structuur op individuele assets in te richten. Bovendien worden er vanuit projecten van externen toch vaak andere structuren overgedragen, waardoor er binnen het bedrijf weinig consistentie is in de systemen. En we zien vaak dat verschillende afdelingen binnen hetzelfde bedrijf andere structuren hanteren. Het is handiger om dit terug te brengen tot een en dezelfde structuur.

Omdat het een tijdrovende klus is, die vooral bestaat uit het uitvoeren van controles en het nalopen van checklijsten, is het bij uitstek een opdracht die je door ons kan laten uitvoeren. We zijn relatief goedkoop, werken snel en secuur en onze studenten hebben een frisse blik. Zij stellen hierdoor soms kritische vragen over hoe bepaalde dingen zijn ingericht, die anderen voor lief nemen.

Lees hoe Air Liquide een slim asset- en equipmentoverzicht opzette

‘Zo’n project is er typisch eentje voor studenten.’

Houd je assetstructuur as-built

Als de (nieuw) ingerichte assetstructuur staat, controleren we met jou of deze voldoet aan de vooraf opgestelde eisen en wensen. We kunnen je ook helpen met het inrichten van een proces waarmee de organisatie zelf eenvoudig de assetstructuur bij kan houden als er veranderingen optreden. Zo voorkomen wij dat jij binnen afzienbare tijd weer aan de slag moet met je assetstructuur.

Het op orde hebben van je assetstructuur is cruciaal, want het dient vaak als een beginpunt binnen je fabriek. Veel andere systemen, zoals bijvoorbeeld het onderhoudsbeheersysteem, leunen hierop. Met een assetstructuur die op orde is, behoud je het overzicht en regie over je onderhoud. Hierdoor kan je de processen binnen jouw bedrijf optimaliseren, wat leidt tot zowel tijds- als kostenbesparing. En ben je bij inspecties goed voorbereid.

Waarom je voor een as-built assetstructuur bij ons moet zijn

Houd budget over door het bulk werk aan studenten over te laten
Wij helpen objectief om verschillende perspectieven te vertalen naar 1 oplossing
Wij kennen de standaarden én weten hoe andere bedrijven het doen

Neem contact met ons op

Laat ons de assetstructuur van jouw bedrijf perfectioneren. Heb je interesse of zit je met een andere vraag over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van assetstructuur? Neem dan contact met ons op. Ook voor vragen over andere diensten kun je altijd bij ons terecht.

Stuur Erik een berichtje

Vragen? Stel ze!

Wij bijten niet

Vragen over een vacature, project, Ivy Global of onze legendarische borrels? Erik kan je verder helpen.

Erik de Jong achter een laptop
Erik de Jong
Externe Zaken