Veiligheid garanderen binnen je organisatie. Bestaande processen stroomlijnen. Een onderdeel vervangen of het ontwerp en de constructie van een nieuwe of bestaande fabriek kunnen leiden. P&ID’s zijn van cruciaal belang! Ook voor het onderhoud. Je contractor werk laten uitvoeren begint met het aanleveren van een actuele tekening. P&ID’s zijn ook de basis voor de ontwikkeling van systeemcontroleprogramma’s, zoals een Hazard and Operability Study (HAZOP).

Het is onvermijdelijk dat er wel eens wat verandert op je plant. Alleen door de drukte met continu wisselende projecten is dat lang niet altijd goed bijgehouden in de technische tekeningen. Bij Ivy Global helpen we je graag met het as-built maken van je onmisbare Piping & Instrumentation Diagrams (P&ID’s). Bovendien stellen we richtlijnen op waarmee je de P&ID’s up-to-date houdt.

P&ID in verhouding tot assetstructuur, HAZOP en projecten
Je P&ID’s zijn de basis van je plant

Up-to-date houden P&ID’s

We begrijpen goed dat je niet je ervaren krachten inzet voor het up-to-date houden van je P&ID’s. En laat dat nu een van de problemen zijn die wij voor je kunnen oplossen. Wij werken met slimme en gedreven technische studenten, die begeleid worden door ervaren projectleiders. Dat maakt ons heel flexibel. We kunnen afhankelijk van jouw wens zowel eigen standaarden introduceren als met de al binnen het bedrijf bestaande standaarden aan de slag gaan.

Vooraf ga je met onze mensen in overleg om een aantal dingen vast te stellen, zoals: hoe worden de P&ID’s ingedeeld? Wat is de scope? Daarna gaan onze studenten aan de slag in het veld en controleren zij de scope. De wijzigingen worden daarna doorgevoerd in tekenprogramma’s, zoals AutoCAD. Maar ook in andere software programma’s zijn we snel thuis. Wij maken ons bekend met jouw programma’s. Daarna lopen we alles na aan de hand van onze eigen checklist.

Stappenplan P&ID's as-built maken

Zo werden door Ivy gecheckte P&ID’s gebruikt na een brand

‘Ik merk dat ons werk heel erg nodig was, maar ook blijft.’

Wat levert het op?

Je P&ID’s actueel hebben en houden, is een must! Zo zie je terug wat je in je fabriek hebt staan en hoe machines op elkaar aangesloten zijn. Op basis daarvan neem je veel beslissingen en richt je je systemen in. Je wil immers niet elke keer terug de fabriek in om te kijken wat waar staat. Met actuele P&ID’s zorg je ervoor dat al je assets meegenomen worden in bijvoorbeeld je onderhoudsplan of je assetlijst. Is dat niet op orde, dan ga je daar op de lange termijn hinder van ondervinden op gebieden als veiligheid, geld en duurzaamheid.

Waarom je je P&ID’s door ons as-built moet laten maken

Er gaan veel manuren in zetten. Ons team van studenten is een goedkope en bekwame oplossing
Onze ervaren projectleiders leiden alle projecten in goede banen
Ons team van zeer gemotiveerde studenten is volgens onze klanten in 95% van de gevallen (veel) sneller of vergelijkbaar dan vergelijkbare leveranciers

Neem contact met ons op

Laat ons jouw P&ID’s onder handen nemen. Heb je interesse of zit je met een andere vraag over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van P&ID’s? Neem dan contact met ons op. Ook voor vragen over andere diensten kun je altijd bij ons terecht.

Stuur Erik een berichtje

Vragen? Stel ze!

Wij bijten niet

Vragen over een vacature, project, Ivy Global of onze legendarische borrels? Erik kan je verder helpen.

Erik de Jong achter een laptop
Erik de Jong
Externe Zaken