Als operations manager wil je dat je operator zo min mogelijk te maken krijgt met stilstaande installaties. Als maintenance supervisor wil je niet dat je storingsmonteurs veel bezig zijn met ‘brandjes blussen’. Daarnaast wil je als organisatie aan toezichthoudende instanties laten zien dat je controle hebt over je assets. En uiteraard wil je de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van je installatie steeds beter garanderen. Daarom is een storingsanalyse essentieel.

Een storingsanalyse bij jouw bedrijf kan Ivy Global om verschillende redenen uitvoeren. Bijvoorbeeld als er een specifiek probleem is aangaande een installatie. Maar ook als je wil testen of een eerder opgesteld onderhoudsconcept nog aan de eisen voldoet.

Kundig met verschillende technieken

Voor Ivy Global is een storingsanalyse meer dan alleen erachter komen waarom een systeem of asset niet meer functioneert. Juist het achterhalen van de daadwerkelijke oorzaak van het falen en hiervoor met slimme oplossingen komen is de uitdaging die we graag aangaan. We kijken namelijk verder dan enkel de techniek. We houden rekening met menselijk handelen, omgevingsfactoren, methodes en procedures die gevolgd worden.

Afhankelijk van de situatie maakt Ivy gebruik van technieken als: Analytische Techniek Storing zoeken (ATS), Foutenboomanalyse (FTA); Gebeurtenisboomanalyse (ETA), Root Cause Analysis (RCA) en technieken die meer gericht zijn op het menselijk falen zoals een Hiërarchische Taakanalyse (HTA). Al deze technieken hanteren hetzelfde basisprincipe en geven antwoord op de volgende vragen: Wat is er aan de hand? Waarom gebeurde dit? Wat moet er gebeuren? Hoe gaan we het verbeteren?

Het gevaar dat op de loer ligt tijdens het uitvoeren van een storingsanalyse is dat het probleem teveel op routine bekeken wordt. De studenten van Ivy ontberen die routine. Hierdoor ervaren en behandelen zij ieder probleem als uniek.

Wat levert een storingsanalyse op?

Een duidelijk beeld van wat de oorzaak van het probleem is, hoe dit definitief opgelost kan worden en wat hierbij komt kijken. Dit komt samen in ons actieplan. Aspecten als tijd, kosten en baten worden hierin zoveel mogelijk opgenomen en uitgewerkt. In het ideale geval wordt Ivy Global betrokken bij de implementatie. Dan kunnen wij daar waar nodig bijsturen en gebruik maken van de kennis vanuit de analysefase. De implementatie en uitvoering hiervan zullen uiteindelijk resulteren in een afname van het aantal storingen binnen jouw bedrijf. Hierdoor wordt een besparing op kosten van onvoorziene uitgaven bereikt.

Waarom je voor een storingsanalyse bij ons moet zijn

Onze studenten kijken met een frisse blik naar jouw situatie
De ideale combinatie van ervaren expertise en jeugdige capaciteit
Onze studenten komen met creatieve nieuwe oplossingen

Neem contact met ons op

Onze ervaren projectmanagers helpen je graag verder. Onze projectmanager Patrick Boele heeft veel ervaring met het uitvoeren van een storingsanalyse. Laat ons bij jouw bedrijf een storingsanalyse uitvoeren. Heb je interesse of zit je met een andere vraag over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van storingsanalyse? Neem dan contact met ons op. Ook voor vragen over andere diensten kun je altijd bij ons terecht.

Stuur Erik een berichtje

Vragen? Stel ze!

Wij bijten niet

Vragen over een vacature, project, Ivy Global of onze legendarische borrels? Erik kan je verder helpen.

Erik de Jong achter een laptop
Erik de Jong
Externe Zaken