Elke maintenance-, reliability engineer, onderhoudsadviseur of site- en plantmanager wilt zo min mogelijk risico lopen. De assets die ze beheren laten functioneren volgens plan. Steeds meer voorspelbaarheid in het faalgedrag. Door het uitvoeren van de risicoanalyse, heb je inzicht gekregen in je kritische componenten. De risico’s die daaruit naar voren komen, wil je afdekken dan wel beheersen. Met een goed onderhoudsconcept kan je die risico’s verkleinen en voorkomen dat een component in de toekomst gaat falen.

Onderhoudsconcept neerzetten

Onderhoudsconcepten pakken we anders aan dan onze andere projecten. Waar normaal gesproken studenten de hoofdmoot van het werk verrichten, doet hier de projectmanager dat. Deze zet de basis voor alle onderhoudsconcepten goed neer. Daarbij is er ondersteuning van de technische studenten. De ervaren projectmanagers kennen het proces, weten de juiste vragen te stellen en kunnen de resultaten vertalen naar concrete onderhoudsmaatregelen. Bij het vaststellen van het onderhoudsconcept houden we natuurlijk rekening met de relevante wet- en regelgeving, de onderhoudskosten, stop-gebonden acties en eventuele specifieke eisen die jullie als bedrijf hebben.

Waar de kracht van de studenten om de hoek komt kijken, is hun handigheid in het ontwikkelen van tools en scripts. Die helpen bij het opzetten van onderhoudsconcepten en zorgen ervoor dat de concepten op een juiste manier in het onderhoudsbeheersysteem worden geplaatst. Dat laatste is vaak ook een belangrijk onderdeel binnen de opdracht die Ivy Global krijgt. Met deze toepassingen verloopt het opstellen van een onderhoudsplan en invullen van een importsheet snel en efficiënt. Daarbij horen ook planningstools. Zodat je een goed overzicht krijgt van wat er wanneer gedaan wordt en dat je het onderhoud goed kan verdelen, zodat je het personeel over het hele jaar evenwichtig belast.

Als je deze tools ook wil gebruiken, nadat het project is afgerond, kunnen ze op zo’n manier ontwikkeld worden dat ze later nog steeds toepasbaar zijn. Hiervoor maken we de tools gebruiksvriendelijk en worden ze voorzien van instructies.

Wat levert het op?

Door een goed onderhoudsconcept krijg je de controle. Je weet zeker dat je per component de juiste onderhoudsacties uitvoert én op het juiste moment (preventief). Het helpt je dus ook met het genereren van de juiste werkorders. Daarnaast zijn er heel veel inspecties en onderhoudsacties die vanuit wettelijke verplichtingen in je onderhoudsconcept terechtkomen. Als je dat op een goede manier borgt, is het aantoonbaar dat je aan de wettelijke verplichtingen voldoet wanneer er een audit plaatsvindt.

Waarom je voor een goed onderhoudsconcept bij ons moet zijn

Houd budget over door het handmatige werk aan studenten over te laten
Dankzij goede scripts verminderen we het werk met 60% tot 70%
We kennen de systemen en weten wat werkt

Neem contact met ons op

Onze ervaren projectmanagers helpen je graag verder. Onze projectmanager Edwin Talen heeft veel ervaring met het opstellen van een onderhoudsconcept. Laat ons bij jouw bedrijf een onderhoudsconcept uitvoeren. Heb je interesse of zit je met een andere vraag over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van het onderhoudsconcept? Neem dan contact met ons op. Ook voor vragen over andere diensten kun je altijd bij ons terecht.

Stuur Erik een berichtje

Vragen? Stel ze!

Wij bijten niet

Vragen over een vacature, project, Ivy Global of onze legendarische borrels? Erik kan je verder helpen.

Erik de Jong achter een laptop
Erik de Jong
Externe Zaken