Lange Termijn Asset Planning (LTAP) / Kapitaaluitgaven (CAPEX)

Geen of niet voldoende inzicht in de staat van je assets? Op zoek naar een totaalplaatje waarin de kosten voor de komende jaren zijn gebudgetteerd? Wat is de rest (technische) levensduur van je installatie of machine? Welke (grote) vervangingsinvesteringen heb je de komende jaren? Voldoe je nog aan de geldende wet- & regelgeving en proces- & kwaliteitseisen en ben je voorbereid op de toekomst? Wij helpen je graag bij het opstellen van een Lange Termijn Asset Plan (LTAP) en een bijbehorende Capital Expenditure (CAPEX) overzicht.

Inventarisatie voor LTAP / CAPEX

Wij beginnen met een inventarisatie, welke installaties zijn er in beheer, controleren dit middels een fieldcheck. Waarbij we antwoord geven of dit nog overeenkomt met “informatiedragers” als P&ID’s en het onderhoudsbeheersysteem. We verzamelen hierbij de informatie over de installaties, waarbij zowel interne medewerkers als externe aannemers en leveranciers nauw betrokken worden. Dan kijken we naar de huidige staat van de assets en wat hun betrouwbaarheid is. Op basis van al die data (zoals inspectierapporten, storingsgegevens en een actuele status opname in het veld) kunnen we een goede inschatting maken over de te verwachte restlevensduur van de assets.

We stellen, afhankelijk van jouw behoeften, een LTAP op voor een periode van 5 tot 10 jaar. In het totaalplaatje kijken we naar de huidige (technische) staat, ontwikkelingen die gaan komen, risicobeheersing, maar ook veranderingen wat betreft wet- & regelgeving en proces-/kwaliteitseisen. Dit kan verwerkt worden in jouw beheersystemen, maar we kunnen het ook opleveren in een Excel-spreadsheet.

Het subjectieve wordt daarin zoveel mogelijk objectief gemaakt. Dat doen we mede door binnen de LTAP met risicoscenario’s te werken. Waarbij per asset of assetgroep beoordeelt wordt wat de totale impact is van falen op aspecten als de procesvoortgang, milieu en gevolgkosten. Op basis van deze risicobeoordeling en de te verwachte restlevensduur kan een prioritering worden uitgevoerd.

Het maken van een goede LTAP en CAPEX is arbeidsintensief werk en vereist vaardigheden die verder kijken dan alleen de techniek. Hierdoor is het vaak moeilijk om binnen je organisatie tijd vrij te maken en de geschikte persoon in te zetten. Met hun analytische vaardigheden en technische kennis zijn onze studenten uitstekend gekwalificeerd om dit soort taken voor je op te knappen.

Wat levert een LTAP / CAPEX op?

Het resultaat is een duidelijk overzicht met wat er in de toekomst moet gebeuren. Waarom dit moet gebeuren. Wanneer dit moet gebeuren. En wat dit gaat kosten. De LTAP en CAPEX helpen daardoor met het rechtvaardigen en onderbouwen van je budgetaanvragen. Daarnaast is dit ook een goede manier om de aanwezige kennis in een organisatie onder de werknemers en van externen te borgen.

Waarom je voor een LTAP / CAPEX bij ons moet zijn

Door onze studenten het uitzoekwerk op te laten pakken bespaar je veel geld
De ideale combinatie van ervaren expertise en jeugdige capaciteit
Onze ervaren projectmanagers stellen al 20 jaar LTAP / CAPEX op

Neem contact met ons op

Laat ons bij jouw bedrijf een LTAP / CAPEX uitvoeren. Heb je interesse of zit je met een andere vraag over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van LTAP / CAPEX? Neem dan contact met ons op. Ook voor vragen over andere diensten kun je altijd bij ons terecht.

Stuur Erik een berichtje

Vragen? Stel ze!

Wij bijten niet

Vragen over een vacature, project, Ivy Global of onze legendarische borrels? Erik kan je verder helpen.

Erik de Jong achter een laptop
Erik de Jong
Externe Zaken