In de ideale situatie hebben jij en al je collega’s 24/7 toegang tot as-built tekeningen en data in je systemen. In de praktijk is dat lang niet altijd het geval, want het goed bijhouden en ordenen van je tekeningen is een tijdrovende klus die er nog wel eens bij inschiet. Met alle gevolgen van dien. Soms ben je halve dagen kwijt aan het doorspitten van je documentmanagementsysteem op zoek naar die ene P&ID. En als je de benodigde tekening dan eindelijk vindt, heb je dan wel de zekerheid dat het de laatste versie is? En is deze wel as-built? Om dit probleem te tackelen, bieden wij onze Gedeelde Tekenkamer aan.

In de Gedeelde Tekenkamer verwerkt een gespecialiseerd team de wijzigingen die in jouw tekeningen moeten worden aangebracht. Het ‘gedeelde’ slaat erop dat andere klanten van ons tegelijkertijd ook gebruik maken van de tekenkamer. Hierdoor kan onze tekenkamer altijd actief zijn, maar betaal jij alleen voor wat je daadwerkelijk gebruikt bij een team dat jouw specifieke wensen kent.

Onboarding en pakketten

Wil je gebruik maken van de Gedeelde Tekenkamer, dan starten we met een onboardingtraject met een projectmanager van Ivy. Hierin bereiden we alles in de puntjes voor, zodat het gebruiken maken van de tekenkamer soepel verloopt. Tijdens dit traject kies je ook een van onze pakketten: de strippenkaart voor tekenwerk; tekenwerk en tekeningenbeheer; tekenwerk, tekeningen- en databeheer. Des te uitgebreider het pakket, des te meer taken wij op ons nemen en jouw systemen inrichten. Hieronder zie je wat elk pakket inhoudt.

Strippenkaart tekenwerk

  • Je koopt vooraf een bepaald aantal uren in
  • Wijzigingen lever je bij ons aan, wij verwerken ze binnen een week

Tekenwerk & tekeningenbeheer

  • Wij richten een Sharepoint omgeving in waar jouw tekeningen beheerd worden
  • In deze omgeving kunnen jij en je collega’s 24/7 de as-built tekeningen inzien
  • Wij verzorgen alle wijzigingen in de tekeningen en zorgen voor versie en revisiebeheer
  • Maandelijks brengen wij de gemaakte uren achteraf in rekening

Tekenwerk, tekeningenbeheer & databeheer

  • Naast het tekenwerk en tekeningenbeheer verwerken wij ook alle wijzigingen in jouw systemen
  • Dat kan in jouw DMS, OBS maar ook in een leidinglijst.
  • Daarmee is altijd jouw ‘basis op orde’

Welke optie je ook kiest. Wij zorgen dat het MOC-proces (Management of Change) voor jouw tekeningen op orde is. Of het nu gaat om je P&ID’s, pointclouds, e-schema’s, plattegronden, 3D-tekeningen in AutoCAD of andere type tekeningen.

Wat levert het op?

Je bent nooit meer lang aan het zoeken naar je tekeningen en ze zijn altijd up-to-date. Bovendien hoeft jouw bedrijf zich geen zorgen meer te maken over wie deze taak oppakt. Wij doen het voor jou. Door van te voren duidelijke afspraken hierover te maken, kan iedereen binnen ons team snel deze wijzigingen doorvoeren, waardoor je nooit lang aan het wachten bent. Ook kan je ervoor kiezen om de wijzigingen te laten bijhouden in al je systemen, zoals je dms. Hierdoor ben je altijd up-to-date voor bijvoorbeeld een inspectie. Indien gewenst kunnen we ook een toolpallet in AutoCAD bouwen. Hierin plaatsen we alle veelvoorkomende symbolen. Daarmee creëer je uniformiteit en voorkom je afwijkingen wanneer verschillende mensen aan de tekening werken. Daarbij besparen we tijd. De symbolen kunnen in de tekening worden gesleept in plaats van dat ze elke keer opnieuw getekend moeten worden.

Waarom je gebruik moet maken van de Gedeelde Tekenkamer

De wijzigingen worden snel en efficiënt doorgevoerd
Door de opzet van de Gedeelde Tekenkamer betaal je exact het aantal door ons gewerkte uren
Wij werken op maat en verwerken de wijzigingen in jouw systeem

Neem contact met ons op

Klinkt de Gedeelde Tekenkamer jou als muziek in de oren of zit je met een andere vraag over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van tekeningen? Neem dan contact met ons op. Ook voor vragen over andere diensten kun je altijd bij ons terecht.

Stuur Erik een berichtje

Vragen? Stel ze!

Wij bijten niet

Vragen over een vacature, project, Ivy Global of onze legendarische borrels? Erik kan je verder helpen.

Erik de Jong achter een laptop
Erik de Jong
Externe Zaken