Als maintenance manager wil je kunnen sturen op de doelstellingen van je bedrijf. Elk jaar voldoen aan de veranderde wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en milieu. Besparen op onderhoudskosten. Meer productie en minder stilstand. De betrouwbaarheid van je installaties verhogen.

Om te sturen is het uitvoeren van een FMECA (Failure Mode Effect Criticality Analysis) belangrijk, maar ook zeer tijdrovend. Zeker als je al je assets aan een risicoanalyse wil onderwerpen. Met een Quick FMECA kan je snel een analyse maken welke (delen) van de installaties vanuit risico oogpunt het belangrijkst. En in het geval van falen de grootste problemen opleveren. Zo maak je een voorselectie waar er een FMECA moet worden uitgevoerd.

Wat zijn de verschillen tussen FMECA en Quick-FMECA?

Wij hebben de 3 belangrijkste verschillen op een rij gezet.

Voorbereidend werk

Voor de Quick FMECA is het belangrijk om een functionele boomstructuur te hebben van je installaties. Aan de hand daarvan bepalen we wat het juiste analyseniveau is. Daarnaast zijn er risicomatrices nodig om een analyse te kunnen uitvoeren. Als je deze nog niet hebt, dan helpen we om deze op te stellen. In de matrices leggen we vast wat je als bedrijf belangrijk vindt en bij welke scenario’s je werknemers snel in actie moeten komen.

De kracht van Ivy Global is, dat we jou in dat proces kunnen ontzorgen door het project volledig voor onze rekening te nemen. We maken de afspraken, voeren de FMECA’s uit, leveren het project op, geven presentaties over de bevindingen en kunnen een advies geven op basis van de resultaten.

Bovendien leidt de frisse blik van studenten tot slimme oplossingen, nieuwe ideeën en tools. Het meest aansprekende voorbeeld daarvan is de door één van onze studenten ontwikkelde FMECA-tool, die gratis op onze site is te downloaden. Deze is heel praktisch en makkelijk in het gebruik. Hoewel deze oorspronkelijk voor de “normale” FMECA is ontwikkeld, is hij ook te gebruiken voor de Quick FMECA.

Wat levert een Quick FMECA op?

Door een Quick FMECA goed uit te voeren, leg je een basis voor de gedetailleerde risicoanalyse. Deze kan je daardoor veel gerichter, sneller en dus ook goedkoper laten uitvoeren. Hoeveel die besparing precies is, is o.a. afhankelijk van de grootte van jouw bedrijf. Op basis daarvan kun je ook andere prioriteiten vaststellen. Denk bijvoorbeeld aan de afhandeling van storingsmeldingen, het maken van een spare part-beleid en het nemen van investeringsbeslissingen.

Waarom je voor een Quick FMECA bij ons moet zijn

Onze (Quick)FMECA-tool maakt het werk gemakkelijk
De ideale combinatie van ervaren expertise en jeugdige capaciteit
Onze ervaren projectmanagers voeren al 20 jaar (Quick)FMECA analyses uit

Neem contact met ons op

Laat ons bij jouw bedrijf een Quick FMECA uitvoeren. Heb je interesse of zit je met een andere vraag over wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Ook voor vragen over andere diensten kun je altijd bij ons terecht.

Stuur Erik een berichtje

Vragen? Stel ze!

Wij bijten niet

Vragen over een vacature, project, Ivy Global of onze legendarische borrels? Erik kan je verder helpen.

Erik de Jong achter een laptop
Erik de Jong
Externe Zaken