Investeer in jezelf en neem je collega’s mee. Wil je leren hoe je grip krijgt op een project? Of hoe, om te gaan met een software tool als AutoCAD? Ivy Global kan je trainen tijdens een sessie.

De trainingen

De trainingen worden gegeven door projectmanagers van Ivy Global en in sommige gevallen in samenwerking met Zaam. Zaam is onze partner op het gebied van opleiden. We bieden verschillende trainingen aan, die allemaal een specifiek doel dienen.

Ivy P6

Elk project dat Ivy Global aanneemt, wordt projectmatig aangepakt via de P6 Methode. In deze training staat het onder de knie krijgen van de door Roel Grit ontwikkelde planningsmethodiek centraal. Aan de hand van praktische oefeningen en cases uit de praktijk doorlopen de cursisten alle fases van een opdracht. Van het intakegesprek tot de afsluiting. Zo maken de deelnemers kennis met projectmatig werken volgens de P6 Methode. Aan het eind van deze training bevat de P6 Methode geen geheimen meer voor hen.

Projectsturing

Centraal in de training Leiderschap 1.0 staat de kwestie hoe je als persoon in een project meer grip kan krijgen om te sturen naar het eindresultaat. Daarbij staat voorop het bewust worden van het belang van relaties en hoe met hen te communiceren. Het gaat zowel om interne (collega’s) als externe (klant) relaties. De deelnemers krijgen een praktische training met veel interactie en rollenspellen voorgeschoteld, die gericht is op het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden binnen het projectmatig werken. Met behulp van feedback leren de deelnemers hun eigen verbeterpunten te ontdekken. Zo hebben ze na deze training praktische tool om zichzelf kunnen verbeteren.

AutoCAD

AutoCAD is een veelgebruikt CAD-programma om technische tekeningen mee te maken. Hier leert Ivy Global de deelnemers in een dag de basis van het programma. Deelnemers doen onder andere kennis op over verschillende functionaliteiten. Variërend van de basis om figuren te tekenen en te bewerken tot en met werken met blocken, toolpalettes, layers en uiteraard ontbreekt het kunnen printen niet. Naast deze functies wordt ook aandacht besteedt aan diverse sneltoetsen en handigheidjes, zoals hoe je in één keer een groep tekeningen kan omzetten naar een pdf. De training is een combinatie van theorie en praktijk, maar de nadruk ligt op het praktische deel. Immers leren door te doen is zeker bij een pakket als AutoCad het meest effectief. Na afloop is dan ook elke deelnemer wegwijs in AutoCAD en kan hij het geleerde verder in de praktijk brengen.

Basis Workshop Asset Management

De basis workshop asset management bestaat uit drie sessies. Daarin wordt de deelnemers geleerd om het grotere geheel te zien omtrent de assets binnen een bedrijf. Ze leren wat bedrijven mee moeten nemen in hun keuzes, waarom bepaalde overwegingen worden gemaakt en wat de gevolgen daarvan zijn. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk leren cursisten welke beslissingen welke gevolgen hebben op de rest van de assets en de organisatie. Ook leren de deelnemers over de valkuilen bij het implementeren van asset management. Daarbij horen aspecten zoals de rolverdeling, verantwoordelijkheden en gestelde eisen aan asset management. Deelnemers snappen door deze workshop vaak beter waarom ze doen wat ze doen en wat voor invloed hun acties hebben op de processen.

Lean Six Sigma

Lean, six sigma, continu verbeteren; termen die de laatste jaren steeds meer in opmars zijn en waar verschillende bedrijven, in diverse sectoren successen mee hebben behaald. Waar wat is het nou eigenlijk, en wat kun je ermee? In deze 1-daagse training krijg je uitleg over wat Lean en Six Sigma wel (en niet) is, maar belangrijker nog, je leert de belangrijkste principes van Lean en Six Sigma kennen en hoe deze toe te passen. Vanuit voorbeelden vanuit de industrie en dienstverlening laten we je zien hoe concrete verbeterprojecten leiden tot concrete resultaten, en krijg je handvatten aangereikt om hier in je eigen organisatie mee aan de slag te gaan.

Beïnvloeding door luisteren

Als we iemand willen beïnvloeden, dan denken we al snel dat we door de beste, rationele, argumenten aan te dragen we dat wel voor elkaar krijgen. Terwijl de praktijk juist laat zien dat effectief beïnvloeden begint met het begrijpen van de ander. Pas als we écht gaan luisteren kunnen we de ander begrijpen, en daarmee effectief zijn in wat we willen bereiken.
In deze workshop van een dagdeel, krijgen deelnemers inzicht in hoe ze (onbewust) beïnvloed wordt door hun omgeving en hoe ze dezelfde technieken in kunnen zetten om anderen te beïnvloeden. Door middel van filmmateriaal en oefeningen worden de technieken besproken en wordt ermee geoefend, om zo te ervaren wat écht luisteren is en welk effect dat heeft op jezelf en de ander.

Neem contact met ons op

Onze ervaren projectmanagers helpen je graag verder. Onze projectmanager Wietse Jelsma is samen met Edwin Talen verantwoordelijk voor trainingen. Wil je weten wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen op het gebied van trainingen? Neem dan contact met ons op. Ook voor vragen over andere diensten kun je altijd bij ons terecht.

Stuur Erik een berichtje

Vragen? Stel ze!

Wij bijten niet

Vragen over een vacature, project, Ivy Global of onze legendarische borrels? Erik kan je verder helpen.

Erik de Jong achter een laptop
Erik de Jong
Externe Zaken