Verpakkingen liggen opgestapeld in een hoek. Ordners waarvan niet te zien is wat er in zit. Gereedschap overal en nergens. Bureaus zijn al wekenlang niet opgeruimd. En waar had ik die palletwagen nu voor het laatst gezien? Een rommelige werkplek lijkt misschien niet zo erg; we krijgen de klus toch altijd wel voor elkaar en ik kan toch beter bezig zijn met mijn werk dan met opruimen? Toch blijkt dit in de praktijk, bij de bedrijven waar wij komen, niet waar te zijn. Als we daar meten hoeveel tijd mensen kwijt zijn met het zoeken naar juiste gereedschappen, documentatie of andere spullen, dan blijkt dit vaak tussen de 10 en 15% van de tijd te zijn! Dat is dus een productiviteitstijging van 10 tot 15% die (letterlijk) zó voor het oprapen ligt! Maar hoe doe je dat dan? Met 5S!

Kundig met verschillende technieken

De 5S methode heeft zichzelf wereldwijd bewezen en kan gemakkelijk en relatief goedkoop toegepast worden. Kortom, de 5S methode is de moeite van het toepassen meer dan waard. Ivy Global kan je helpen met de implementatie van 5S; zowel door het implementeren van de methode en het systeem als het uitvoeren van de verschillende stappen. Belangrijk is wel dat we dit sámen met jouw organisatie doen omdat anders de medewerkers te weinig betrokken worden en de verandering niet duurzaam zal zijn. Ook het auditen van het 5S methode-systeem kan Ivy voor je doen. We maken dan visueel inzichtelijk wat onze bevindingen zijn, waar nog verbetermogelijkheden zijn en we komen met concrete verbetervoorstellen.

In het kort; wat kan Ivy voor je doen met de 5S methode?

  • Implementeren 5S methode en systeem
  • Uitvoeren verschillende stappen
  • Auditen van het 5S systeem

Wat levert de 5S methode op?

Het resultaat van 5S is dat de werkplek opgeruimd, gestructureerd en overzichtelijk is en, nog belangrijker, blijft. Hierdoor stijgt de productiviteit aanzienlijk. Maar misschien nog wel belangrijker is dat de houding en betrokkenheid van medewerkers toeneemt; doordat ze ervaren dat het systeem ze aanzienlijk meer tijd oplevert en dat ze dit zelf direct kunnen beïnvloeden neemt ook de motivatie toe om op zoek te gaan naar andere vormen van verspilling en deze aan te gaan pakken.

Waarom je de 5S methode door Ivy moet laten oppakken

Meer rendement door te werken met slimme en goedkope studenten onder begeleiding van een ervaren consultant
Het is ons vak: wij voorkomen dat jij in de bekende valkuilen trapt
Wij helpen jou om het zélf te doen

Neem contact met ons op

Laat ons bij jouw bedrijf een 5S uitvoeren. Heb je interesse of zit je met een andere vraag over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van de 5S methode? Neem dan contact met ons op. Ook voor vragen over andere diensten kun je altijd bij ons terecht.

Stuur Erik een berichtje

Vragen? Stel ze!

Wij bijten niet

Vragen over een vacature, project, Ivy Global of onze legendarische borrels? Erik kan je verder helpen.

Erik de Jong achter een laptop
Erik de Jong
Externe Zaken